Marca OKS este sinonimă cu produsele de mare eficienţă pentru reducerea frecării, uzurii și coroziunii. Produsele noastre se folosesc în toate domeniile tehnicii de fabricaţie și întreţinere, în care se depășesc limitele de performanţă ale lubrifianţilor clasici. Peste 150 de produse vă stau la dispoziţie.

Produsele elaborate de inginerii și tehnicienii de la OKS sunt fabricate sub cele mai stricte exigenţe de calitate, la München, unde se află sediul general al societăţii noastre. De aici are loc o distribuire „just-in-time“ în toată lumea, susţinută de centrul modern de logistică aflat în apropiere, la Maisach.

Cod ProdusDescriereDomenii de utilizare
OKS 100Pulbere de MoS2, de înaltă puritatePentru îmbunatatirea proprietatilor de alunecare ale elementelor de masini. Lubrifiant pentru rodare in combinatie cu lubrifiere cu uleiuri sau unsori. Impiedica frecarea si uzura. Procese dificile de remodelare in prelucrarea metalelor. Pentru lucrari cu material plastic,garnituri si etansari.
OKS 110Pulbere de MoS2, microfinăLubrifiant pentru rodare în combinatie cu uleiuri sau unsori. Impiedia frecarea si uzura, inclusiv la presiuni inalte. Aderenta buna, chiar si pe suprafetele prelucrate fin. Pentru procesele dificile de remodelare. Pentru introducerea prin presare a rulmentilor.
OKS 111Spray Pulbere de MoS2, microfinăLubrifiant pentru rodare în combinatie cu uleiuri sau unsori.Impiedica frecarea si uzura, inclusiv la presiuni înalte. Aderentă bună, chiar si pe suprafetele prelucrate fin. Pentru procesele dificile de remodelare. Pentru introducerea prin presare a rulmentilor.
OKS 200Pasta de montaj cu MoS2Lubrifiere la montaj în procesele de îmbinare prin presare. Lubrifiere pentru rodarea suprafetelor de alunecare solicitate puternic.Impiedica uzura, socurile de alunecare, griparea, deteriorarile de rodare sau formarea de coroziune în puncte. Lubrifiant pentru procesele dificile de remodelare. Cu aplicabilitate universala.
OKS 217Pastă pentru temperaturi înalte, de înaltă puritatePentru lubrifierea la montaj a asamblărilor filetate din otel de înalta rezistentă, la temperaturi înalte în mediu agresiv. Raport optim între cuplul de strângere a suruburilor si pretensionarea realizabilă. Fără gripare si întepenire cauzată de rugină. Nu reactionează cu metalele. Utilizare în industria chimică.
OKS 220Pastă Rapid cu MoS2Lubrifiere la montaj în procesele de îmbinare prin presare. Lubrifiere pentru rodarea suprafetelor de alunecare solicitate puternic. Lubrifiant pentru procesele dificile de remodelare. Cu actiune imediată datorită proportiei înalte de MoS2, nu este necesara frictionarea pastei. Pastă de montaj de înaltă calitate.
OKS 221Spary - Pastă Rapid cu MoS2Lubrifiere la montaj în procesele de îmbinare prin presare. Lubrifiere pentru rodarea suprafetelor de alunecare solicitate puternic. Lubrifiant pentru procesele dificile de remodelare. Cu actiune imediată datorită proportiei înalte de MoS2, nu este necesară frictionarea pastei. Pastă de montaj de înaltă calitate.
OKS 230Pastă pentru temperaturi înalte MoS2Pentru aplicatii la temperaturi înalte până la 450°C (lubrifiere uscată începând cu aprox. 200°C). Împiedică uzura, socurile de alunecare, griparea, deteriorările de rodare, formarea de coroziune în puncte. Uleiul de bază se vaporizează complet începând de la 200°C. Rezemarea în lagăre a oalelor de turnare, convertizoare, cărucioare pentru cuptoare sau altele similare. Post-lubrifiere în functiune cu OKS 310.
OKS 235Pastă cu aluminiu, pastă anti-întepenirePentru montarea asamblărilor filetate si îmbinărilor cu bolturi expuse la temperaturi înalte si influentelor corozive. Raport optim între cuplul de strângere a suruburilor si pretensionarea realizabilă. Împiedică aderenta sau întepenirea prin ruginire. Evită griparea. Pastă de lubrifiere si decofrare.
OKS 240Pastă anti-aderentă (pastă de cupru)Pentru montarea asamblărilor filetate expuse la temperaturi înalte si influentelor corozive. Împiedica aderenta sau întepenirea prin ruginire. Raport optim intre cuplul de strangere a suruburilor si pretensionarea realizabilă. Pastă clasica anti-intepenire.
OKS 241Spary Pasta anti-aderenta (pastă de cupru)Pentru montarea asamblărilor filetate expuse la temperaturi înalte si influentelor corozive. Împiedică aderenta sau întepenirea prin ruginire. Raport optim între cuplul de strângere a suruburilor si pretensionarea realizabilă. Pastă clasică anti-întepenire.
OKS 245Pastă de cupru cu protectie anti-coroziune de mare eficientăPentru suruburile si suprafetele de alunecare expuse la temperaturi înalte, aflate în contact cu apa sau apa de mare. Împiedică aderenta si întepenirea prin ruginire. Evită griparea la montaj. Aderentă puternică. Protectie foarte bună anti-coroziune. Adecvată pentru instalatiile de frână.
OKS 250Pastă albă Allround, fără metalPentru suruburile si suprafetele de alunecare expuse la presiuni puternice si temperaturi înalte. Raport optim între cuplul de strângere a suruburilor si pretensionarea realizabilă. Nu corodeazae metal. Protectie foarte bună anti-coroziune. Pastă universală pentru temperaturi inalte. Pentru îmbinări de otel aliat.
OKS 252Pastă albă pentru temperaturi înalte, pentru tehnologia alimentarăLubrifierea suruburilor si suprafetelor de alunecare, expuse la presiuni puternice si temperaturi înalte, în conditii de viteză redusă sau miscări oscilante. Evită griparea si intepenirea cauzată de rugină. Nu corodeaza metalul. Aderentă puternică. Pastă de montaj pentru temperaturi înalte, cu aplicabilitate universală.
OKS 260Pasta de montaj albaPentru suruburile si suprafetele de alunecare expuse la presiuni puternice în condißii de viteza redusa. Face posibil un raport optim între cuplul de strângere si pretensionarea realizabila. Împiedica formarea de rugina la contact. Nu corodeaza. Rezistenta la apa.
OKS 265Pastă pentru mandrinePentru suprafetele de alunecare expuse la presiuni, vibratii si socuri puternice. Coeficient de frecare optim pentru forte de tensionare înalte. Rezistent la apa si agentii de lubrifiere-răcire. Împiedică formarea de rugină la contact. Special pentru mandrinele de masini unelte.
OKS 270Unsoare albăLubrifierea de durată a suprafetelor de alunecare expuse la presiuni puternice. O alternativă curata la lubrifiantii de culoare neagră. Unsoare universala sub formă de pasta pentru zone de alunecare, de ex. la masinile textile, de ambalare sau de birou si la aparatele de uz casnic.
OKS 273Unsoare pentru angrenaje din plasticLubrifierea angrenajelor din plastic la temperaturi joase si înalte, precum si viteze reduse până la medii. Lubrifierea de durată a angrenajelor mici supuse la solicitări înalte. Protectie anticorozivă bună. Bună compatibilitate cu materialul plastic. Pentru angrenajele din plastic ale sistemelor de actionare a obloanelor si marchizelor.
OKS 277Pastă de lubrifiere pentru presiuni înalte cu PTFELubrifierea plăcilor de presiune si de ghidaj supuse unor solicitări înalte. Lubrifierea garniturilor de armături din metal, plastic si ceramică. Intervale lungi de lubrifiere ulterioară. Bună compatibilitate cu plasticul si elastomerii. Aderentă puternică. Pastă de lubrifiere de ex. pentru bratele telescopice ale macaralelor mobile.
OKS 280Pastă albă pentru temperaturi înaltePastă de decofrare pentru procese de modelare la cald. Pastă de lubrifiere pentru suprafete de alunecare expuse la solicitări termice. Efect de decofrare bun, gratie combinatiei optime de lubrifianti solizi. Împiedica fenomenul de carburare a uneltelor si părtilor de unelte. Prelungeste durabilitatea uneltelor.
OKS 300Concentrat mineral cu MoS2Aditiv pe bază de MoS2 si Mox. Ca aditiv pentru uleiuri industriale. Diminuează frictiunea, temperatura si uzura. Netezeste suprafetele. Generează proprietăti de rulare în caz de urgentă. Nu se depune. Trece prin filtrele uzuale, nu reactionează la filtrele magnetice. Aditiv pentru uleiurile de mecanisme, motoare si masini.
OKS 310Ulei de lubrifiere pentru temperaturi înalte MoS2Lubrifierea elementelor de masini până la +450°C, când nu se pot utiliza uleiuri si unsori. Vaporizare completa a uleiului de bază la peste +200°C. Lubrifiere uscată la +200°C pană la +450°C. Lubrifiere în uzine metalurgice, turnătorii, instalatii de laminare, industria ceramică.
OKS 335Metall-FluidLubrifierea suprafetelor de alunecare la temperaturi înalte. Eficientă înaltă gratie formării straturilor de alunecare decofrante si rezistente la presiune. Se poate aplica prin pulverizare sau cu pensula. Pentru lagărele cuptoarelor rotative, la suprafetele de rulare ale ghidajelor axiale, precum si pe post de component pentru suruburi si pentru asamblări filetate de temperaturi înalte.
OKS 340Protector pentru lanturi, puternic aderentLubrifiant sintetic pentru elemente de masini expuse la presiuni puternice sau influente corozive. Cu capacitate extrema de fluaj. Aderenta puternica si rezistent la centrifugare. Protectie foarte buna impotriva uzurii. Nu ataca inele circulare. Nu conDozae solventi. Pentru lanturi cu rulaj rapid.
OKS 341Protector pentru lanturi, puternic aderentLubrifiant sintetic pentru elemente de masini expuse la presiuni puternice sau influente corozive. Cu capacitate extrema de fluaj. Aderenta puternica si rezistent la centrifugare. Protectie foarte buna împotriva uzurii. Nu ataca inele circulare. Nu conDozae solventi. Pentru lanturi cu rulaj rapid.
OKS 350Ulei de lanturi pentru temperaturi înalte cu MoS2, sinteticUlei sintetic pentru elemente de masini, la temperaturi si umiditate ridicate. Lubrifiere în caz de urgentă la depăsirea temperaturii de utilizare a uleiului sau în cazul lubrifierii insuficiente. Protectie foarte bună împotriva uzurii datorită conDozautului de MoS2, chiar si în conditii de solicitare extremă.
OKS 352Ulei pentru temperaturi înalte, culori deschise, sinteticUlei sintetic pentru temperaturi înalte. Protectie bună împotriva uzurii datorită aditivilor EP. Protectie foarte bună împotriva oxidării, fiind astfel rezistent la îmbătrânire. Tendintă redusă de picurare la temperaturi înalte. Pierderi minime prin vaporizare. Vaporizare completă. Rezistentă bună la apă si aburi.
OKS 353Ulei pentru temperaturi înalte, culori deschise, sinteticUlei sintetic pentru temperaturi înalte. Protectie bună împotriva uzurii datorită aditivilor EP. Protectie foarte bună împotriva oxidării, fiind astfel rezistent la îmbătrânire. Tendintă redusă de picurare la temperaturi înalte. Pierderi minime prin vaporizare. Vaporizare completă. Eficientă bună în operatii de curătare.
OKS 354Lubrifiant aderent pentru temperaturi înalte, sinteticLubrifierea elementelor de masini la temperaturi înalte sau în conditii de influente puternice ale apei. Protectie foarte bună împotriva oxidării, fiind astfel rezistent la îmbătrânire. Foarte bună rezistentă împotriva apei, aburului si mediilor agresive. Aderentă extrem de puternică.
OKS 360Ulei de protectie anti-coroziune de mare eficientăPentru sisteme lagăre si lubrifiere în conditii influentate de coroziune. Protectie anti-coroziune excelentă, durată inhibitorilor VCI. Proprietăti de fluaj bune. Aderentă puternică. Asigură protectia suprafetelor metalice ale lagărelor interioare si exterioare până la 2 ani, în caz de expunere în aer liber sub acoperis sau de transport maritim.
OKS 361Ulei de protectie anti-coroziune de mare eficientaPentru sisteme lagăre si lubrifiere în conditii influentate de coroziune. Protectie anti-coroziune excelentă, durată inhibitorilor VCI. Proprietăti de fluaj bune. Aderentă puternică. Asigură protectia suprafetelor metalice ale lagărelor interioare si exterioare până la 2 ani, în caz de expunere în aer liber sub acoperis sau de transport maritim.
OKS 370Ulei universal pentru tehnologia alimentaraUlei de înalt randament pentru elemente de mecanica fina ale masinilor. Nu produce schimbari gustative sau olfactive. Cu capacitate extrema de fluaj. Hidrofug. Dizolva murdaria si rugina. Se poate spala de pe materiale textile. Utilizabil în industria textila si de ambalaje.
OKS 371Ulei universal pentru tehnologia alimentaraUlei de înalt randament pentru elemente de mecanica fina ale masinilor. Nu produce schimbari gustative sau olfactive. Cu capacitate extrema de fluaj. Hidrofug. Dizolva murdaria si rugina. Se poate spala de pe materiale textile. Utilizabil în industria textila si de ambalaje.
OKS 387Lubrifiant de lanturi pentru temperaturi înalte, cu aplicatii în tehnologia alimentarăLubrifiant sintetic cu grafit, pentru puncte de lubrifiere solicitate puternic la temperaturi extreme. Diminuează uzura, proprietăti exceptionale de lubrifiere si rulare în caz de urgentă. Uleiul de bază se vaporizează complet si inodor la peste +200°C, lubrifiere uscată până la +600°C.
OKS 390Ulei de racire a sculelor aschietoare pentru toate metalelePentru lucrari de aschiere în toate metalele. Permite viteze înalte de aschiere. Diminueaza efortul fizic. Produce suprafete de taiere optime si prelungeste durabilitatea uneltelor. Utilizabil universal în ateliere si la montaj.
OKS 391Ulei de racire a sculelor aschietoare pentru toate metalelePentru lucrari de aschiere în toate metalele. Permite viteze înalte de aschiere. Diminueaza efortul fizic. Produce suprafete de taiere optime si prelungeste durabilitatea uneltelor. Utilizabil universal în ateliere si la montaj.
OKS 400Unsoare universala de mare randament cu MoS2Pentru rulmenti, lagare de alunecare, pivoti si articulatii expuse la solicitari puternice si socuri. Formarea unei pelicule alunecatoare de MoS2 pentru proprietati de rulare în caz de urgenta. Reduce uzura. Stabilitate la îmbatrânire si oxidare. Unsoare de înalta presiune cu aplicabilitate universala.
OKS 402Unsoare de mare randament pentru rulmentiPentru elemente de masini cum ar fi rulmenti si lagare de alunecare, pivoti si ghidaje glisante, supuse unor solicitari normale. Reduce uzura. Rezistenta buna la presare si la apa. Stabilitate la îmbatrânire si oxidare. Unsoare universala.
OKS 403Unsoare specială împotriva influentei apei de mareLubrifierea elementelor de masini în cazul influentei apei sau apei de mare. Protectie excelentă împotriva coroziunii. Rezistentă absolută împotriva influentei apei – apei de mare. Aderentă bună. Consacrat pentru aplicatii în medii umede si în zonele de coastă si marine. Unsoare pentru pompe de apă, unsoare universală pentru bărci.
OKS 404Unsoare de mare eficientă si pentru temperaturi înaltePentru lubrifierea rulmentilor si lagărelor solicitate la presiune, pe un domeniu larg de temperaturi. Reduce uzura. Rezistentă bună la presiune. Rezistentă bună la apă. Stabilitate la îmbătrânire si oxidare. Protectie anticorozivă bună. Unsoare universală modernă, cu un spectru larg de aplicativitate.
OKS 410Unsoare de înaltă presiune cu MoS2, pentru utilizări îndelungateLubrifiere de durată a punctelor de gresare supuse la presiuni si socuri, inclusiv în conditii de expunere la aer liber. Proprietăti bune de rulare în caz de urgentă. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Rezistentă bună la apă. Aderentă puternică. Pentru conditii aspre, de ex. în instalatii de laminare, utilaje de constructii si industriale, instalatii de minerit si portuare.
OKS 416Unsoare pentru temperaturi joase si viteze mariÎsi păstrează consistenta si supletea, chiar si la temperaturi foarte joase. Protectie bună împotriva uzurii. Rezistentă înaltă la solicitări dinamice. Protectie anticorozivă bună. Lubrifiere fiabilă a instalatiilor transportoare, în halele frigorifice, a lagărelor de arbori, a masinilor-unelte. Usoare pentru instrumente.
OKS 418Unsoare pentru temperaturi înalteLubrifierea lagărelor de alunecare si rulmentilor la temperaturi înalte. Lubrifiere de durată a punctelor de gresare supuse la temperaturi înalte. Protectie buna împotriva uzurii. Rezistentă bună împotriva oxidării si îmbătrânirii. Unsoare economică pentru lagăre solicitate la temperaturi înalte, fără punct de picurare.
OKS 420Unsoare universală pentru temperaturi înaltePentru rulmenti ti lagăre de alunecare, angrenaje si lanturi cu rulaj lent la temperaturi înalte, solicitate la socuri si presiune, fără influenta apei. Capacitate extremă de rezistentă la solicitări prin socuri si de presiune. Protectie bună împotriva uzurii. Aderentă puternică. Cu aplicabilitate universală în cazul cerintelor ridicate.
OKS 422Unsoare universală pentru lubrifiere de duratăPentru rulmenti, lagăre de alunecare si arbori la temperaturi extreme si viteze ridicate. Capacitate extremă de rezistentă la solicitări prin socuri si de presiune. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Intervale lungi de lubrifiere ulterioară. Aplicativitate în afara domeniilor normale de putere. Pentru lubrifierea lagărelor de arbori la masinile-unelte.
OKS 424Unsoare sintetică pentru temperaturi înaltePentru rulmenti si lagăre de alunecare, la temperaturi si solicitări ridicate. Rezistentă bună la temperaturi. Bună compatibilitate cu plasticul si elastomerii. Rezistentă bună împotriva influentelor agresive ale mediului. Lubrifierea ventilatoarelor de exhaustare.
OKS 425Unsoare sintetică pentru utilizări îndelungateLubrifiere de durată sau „For-Life” a elementelor de masini supuse la presiuni si temperaturi înalte. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Pentru viteze ridicate. Rezistentă bună la temperaturi. Pentru lubrifierea lagărelor de arbori.
OKS 427Unsoare pentru angrenaje si lagărePentru angrenaje cu rulaj relativ lent, alternativ lubrifierii cu ulei. Lubrifierea lanturilor de actionare si de transport, a rulmentilor si lagărelor de alunecare. Pentru presiuni
înalte, inclusiv solicitări prin socuri. Minimizarea pierderilor prin scurgere, în comparatie cu lubrifierea cu ulei. Protectie foarte bună împotriva uzurii.
OKS 428Unsoare fluidă pentru angrenaje, sinteticaPentru angrenaje supuse la solicitări înalte în conditii de expunere la aer liber si/sau temperaturi joase, precum si arbori oblici sau verticali, inclusiv pentru variante de angrenaje neetanse la ulei. Pentru lagăre de alunecare cu joc mic sau viteze ridicate. Pentru presiuni înalte si solicitări prin socuri.
OKS 432Unsoare pentru lagăre solicitate la temperaturi înaltePentru rulmenti si lagăre de alunecare, fusuri filetate si componente asemănătoare, la temperaturi si solicitări ridicate. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Rezistenta bună împotriva oxidarii si îmbătrânirii. Rezistenta bună la presiune. MenDozaerea efectului de lubrifiere si la temperaturi înalte.
OKS 433Unsoare de înaltă presiune pentru aplicatii de duratăPentru lagăre de alunecare si rulmenti la presiuni înalte. Aditivare EP. Protectie bună împotriva uzurii. Rezistentă bună împotriva oxidării si îmbătrânirii. Pentru rulmenti cu role si rulmenti conici, de ex. la cajele de laminor, instalatiile de forfecare la cald si rece, culisouri si arbori.
OKS 450Lubrifiant pentru lanturi si lubrifiant aderent, transparentPentru lanturile cu rulaj rapid si alte elemente de masini, expuse la presiuni puternice sau influente corozive. Cu capacitate extremă de fluaj. Aderenta puternică. Rezistent la centrifugare. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Rezistent la apă. Pentru lubrifierea sistemelor flexibile de actionare.
OKS 451Lubrifiant pentru lanturi si lubrifiant aderent, transparentPentru lanturile cu rulaj rapid si alte elemente de masini, expuse la presiuni puternice sau influente corozive. Cu capacitate extremă de fluaj. Aderentă puternică. Rezistent la centrifugare. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Rezistent la apă. Pentru lubrifierea sistemelor flexibile de actionare.
OKS 464Unsoare de rulmenti conductibilă electricUnsoare specială pentru lubrifierea de durată a rulmentilor si lagărelor de alunecare, pentru evitarea încărcării electrostatice. Rezistentă bună împotriva oxidării si îmbătrânirii în rulmenti. Pentru lagărele motoarelor electrice, instalatiilor de înDozadere cu folie, masinilor de imprimat pe folie etc.
OKS 467Unsoare pentru lubrifierea plasticelor PTFE
OKS 468Lubrifiant pentru mase plastice si elastomeriUnsoare de lubrifiere si etansare pentru îmbinări plastic/plastic si plastic/metal. Bună compatibilitate cu plasticul si elastomerii, compatibilă cu EPDM. Fără
silicon. Aderentă puternică. Nu influentează proprietătile calitative ale spumei de bere. Nu produce schimbări gustative sau olfactive.
OKS 468Lubrifiant pentru mase plastice si cauciuc
OKS 469
OKS 470Unsoare albă Allround de mare randament (inclusiv pentru tehnologia alimentară)Pentru rulmenti si lagăre de alunecare puternic solicitate, pivoti si ghidaje glisante, acolo unde nu se pot folosi lubrifiantii de culoare închisă. Proprietăti bune la presare. Reduce uzura. Stabilitate la îmbătrânire si oxidare. Rezistentă la apă. Impecabilă din punct de vedere igienic.
OKS 471Unsoare albă Allround de mare randament (inclusiv pentru tehnologia alimentară)Pentru rulmenti si lagăre de alunecare puternic solicitate, pivoti si ghidaje glisante, acolo unde nu se pot folosi lubrifiantii de culoare închisă. Proprietăti bune la presare. Reduce uzura. Stabilitate la îmbătrânire si oxidare. Rezistentă la apă. Impecabilă din punct de vedere igienic.
OKS 472Unsoare pentru temperaturi scăzute, destinata tehnologiei alimentare.Pentru rulmenti si lagăre de alunecare cu joc scăzut si turatii înalte, la temperaturi joase si cu momente inertiale scăzute. Pelicula de lubrifiant asigură functionalitate până la -70°C. Reduce uzura. Rezistentă bună la îmbătrânire si oxidare. Pentru lagăre în hale frigorifice, fabrici de gheată etc.
OKS 473Unsoare lichida pentru industria alimentara NLGI 00
OKS 474Unsoare fluidă (inclusiv pentru tehnologia alimentară)Pentru elemente de masini supuse unor solicitări înalte. Reduce uzura. Protectie anticorozivă bună. Aderentă bună. Rezistentă bună la îmbătrânire si oxidare. Biodegradabil. Unsoare fluidă cu transportabilitate bună. Pentru lagărele masinilor de ambalare si de îmbuteliere.
OKS 475Unsoare de mare randament (inclusiv pentru tehnologia alimentară)Pentru lagăre cu joc redus si turatii înalte, la temperaturi joase si ridicate, precum si pentru lagăre cu momente inertiale scăzute. Protectie bună împotriva uzurii, gratie materialului PTFE. Pentru lagăre cu rulaj rapid în industria textilă, în masinile de ambalare si de îmbuteliere. Lubrifierea componentelor din plastic întărit cu fibră de sticlă.
OKS 476Unsoare universala pentru tehnologia alimentaraPentru rulmenti, lagare de alunecare si alte elemente de masini. Rezistent la apa rece si calda, precum si la dezinfectanti si detergenti. Rezistent la oxidare.Reduce uzura. Unsoare cu utilitate universala pentru tehnologia alimentara.
OKS 477Unsoare pentru armături, destinata tehnologiei alimentare.Lubrifierea si etansarea suprafetelor de alunecare adaptate. Lubrifierea pieselor din plastic si elastomeri. Lubrifierea lagărelor cu rulaj lent. Aderentă puternică, etansare bună. Rezistentă la apă si aburi. Nu influentează proprietătile calitative ale spumei de bere. Unsoare de armături si de etansare.
OKS 479Unsoare pentru temperaturi înalte desDozaată tehnologiei alimentareReduce uzura. Foarte bună rezistentă la presiune. Rezistentă bună împotriva oxidării si îmbătrânirii. Aderentă bună. Bună compatibilitate cu plasticul si elastomerii. Rezistentă la apă si aburi. Pentru toate domeniile din industriile alimentară, a băuturilor si farmaceutică.
OKS 490Unsoare pentru roti dintate, pulverizabilaPentru angrenaje cu presiuni înalte si viteze periferice ridicate. Lubrifierea ghiajelor, sinelor de glisare, lanturilor de transport si cablurilor metalice. Foarte bună rezistentă la presiune, gratie aditivilor EP si lubrifiantilor solizi. Protejează flancurile dintilor chiar si în cazul intervalelor lungi de lubrifiere ulterioară.
OKS 491Spray de roti dintate, uscatLubrifiere uscată a angrenajelor dintate deschise cu rotatie lentă, cablurilor de otel etc., expuse la presiuni puternice, praf sau influente corozive, ca de ex. în aer liber. Diminuează frecarea si uzura. Împiedică aderenta prafului si murdăriei.
OKS 495Lubrifiant aderentGrunduirea flancurilor de dinti si suprafetelor de alunecare solicitate intens. Lubrifiere de rodare pentru evitarea deteriorărilor la rotile dintate si pieselor glisante nou montate. Foarte bună rezistentă la presiune. Lubrifierea vinciurilor cu filet în tehnica auto si feroviară. Lubrifierea cremalierelor în instalatiile transportoare.
OKS 500Lac de alunecare cu MoS2, cu întărire la căldura.Lubrifiere uscată la functionare temporară si în caz de stationări îndelungate, în medii cu praf si la viteze scăzute. Lubrifiant pentru rodare în combinatie cu lubrifiere cu uleiuri sau unsori. Generează proprietăti de rulare în caz de urgentă. Se poate utiliza pe un domeniu larg de temperaturi.
OKS 510Lac de alunecare cu MoS2, cu uscare rapidăLubrifiere uscată la functionare temporară sau în caz de stationări îndelungate, în medii cu praf si la viteze scăzute de glisare. Lubrifiant pentru rodare în combinatie cu uleiuri sau unsori. Generează proprietăti de rulare în caz de urgentă. Uscare la temperatura camerei.
OKS 511Lac de alunecare cu MoS2, cu uscare rapidăLubrifiere uscată la functionare temporară sau în caz de stationări îndelungate, în medii cu praf si la viteze scăzute de glisare. Lubrifiant pentru rodare în combinatie cu uleiuri sau unsori. Generează proprietăti de rulare în caz de urgentă. Uscare la temperatura camerei.
OKS 530Lac de alunecare cu MoS2, pe bază de apă, se usucă în aer.Lubrifierea lanturilor supuse la solicitări ridicate, acolo unde nu este posibilă lubrifierea cu ulei sau unsoare. Se poate pulveriza pe suprafete fierbinti. Se poate utiliza pe un domeniu larg de temperaturi. Uscare la temperatura camerei. Pelicula de alunecare consumată poate fi îmbunătătită. Se poate dilua cu apă până la 1:5.
OKS 536Lac de alunecare cu grafit, pe bază de apă, se usucă în aer.Lubrifierea lanturilor supuse la solicitări ridicate, acolo unde nu este posibilă lubrifierea cu ulei sau unsoare. Se poate pulveriza pe suprafete fierbinti. Se poate utiliza pe un domeniu larg de temperaturi. Uscare la temperatura camerei.Pelicula de alunecare consumată poate fi îmbunătătită. Se poate dilua cu apă până la 1:5.
OKS 570Lac de alunecare pe bază de PTFELubrifiere uscată pe suprafetele de alunecare ale diferitelor materiale la presiuni mici, viteze reduse si în medii cu praf. Peliculă de alunecare si decofrare, incoloră si curată. Împiedică formarea de rugină prin frecare. Uscare la temperatura camerei.
OKS 571Spray lac de alunecare pe bază de PTFELubrifiere uscată pe suprafetele de alunecare ale diferitelor materiale la presiuni mici, viteze reduse si în medii cu praf. Peliculă de alunecare si decofrare, incoloră si curată. Împiedică formarea de rugină prin frecare. Uscare la temperatura camerei.
OKS 575Lac de alunecare pe bază de apă si PTFEPentru suprafetele de alunecare din diferite materiale la presiuni mici, viteze reduse si în medii cu praf. Evită generarea de zgomote ascutite în cazul materialelor cu durităti diferite. Uscare la temperatura camerei. ConDozae indicator UV. Se poate dilua cu apă.
OKS 589Lac de alunecare cu PTFE-MoS2, se întăreste la căldură.Lubrifiere uscată pe suprafetele de alunecare supuse la solicitări ridicate, viteze scăzute si influente corozive. Împiedică frictiunea, uzura, protejează împotriva coroziunii. Se poate utiliza pe un domeniu larg de temperaturi. Împiedică aderenta prafului si murdăriei.
OKS 600Ulei multifunctionalUlei multifunctional foarte fluid. Cu capacitate extremă de fluaj. Demontarea pieselor atacate de rugină. Proprietăti bune de lubrifiere. Hidrofug. Pentru curătarea si ingrijirea suprafetelor metalice. Protejează contactele electrice. Pentru industrie, atelier si hobby.
OKS 601Sprey cu ulei multifunctionalUlei multifunctional foarte fluid. Cu capacitate extremă de fluaj. Demontarea pieselor atacate de rugină. Proprietăti bune de lubrifiere. Hidrofug. Pentru curătarea si îngrijirea suprafetelor metalice. Protejează contactele electrice. Pentru industrie, atelier si hobby.
OKS 611Deruginol cu MoS2Pentru demontarea nedistructiva a elementelor de masini întepenite sau ruginite. Proprietati de fluaj foarte bune. Hidrofug. Bune proprietati de lubrifiere
datorita prezentei MoS2. Deruginol universal, pentru industrie, atelier si hobby.
OKS 621(F)Rost BreakerDemontarea nedistructiva a elementelor de masini întepenite sau ruginite. Desprinderea straturilor de coroziune prin racire pâna la -40°C. Patrunderea uleiului de fluaj în microfisuri. Deruginol cu actiune rapida, pentru industrie, atelier si hobby.
OKS 640Ulei pentru întretinerePentru demontarea, lubrifierea si îngrijirea elementelor de masini si a suprafetelor metalice. Eficienta buna în operatii de curatare. Protectie temporara împotriva coroziunii. Înlatura umiditatea. Pentru industrie, atelier si hobby.
OKS 641Spray cu ulei pentru întretinerePentru demontarea, lubrifierea si îngrijirea elementelor de masini si a suprafetelor metalice. Eficienta buna în operatii de curatare. Protectie temporara împotriva coroziunii. Înlatura umiditatea. Pentru industrie, atelier si hobby.
OKS 650Ulei pentru masini de prelucrare a lemnului
OKS 670Ulei cu mare randament de lubrifiere si cu lubrifianti soliziLubrifierea de durată a elementelor de masini expuse la presiuni puternice, praf si umiditate excesive. Protectie anticorozivă bună. Ideal pentru lanturi în medii cu praf, de ex. la sistemele de transport, masinile de ambalare si automatele de îmbuteliere. Ulei pentru lanturi de biciclete.
OKS 671Spray ulei cu mare randament de lubrifiere si cu lubrifianti
solizi
Lubrifierea de durată a elementelor de masini expuse la presiuni puternice, praf si umiditate excesive. Protectie anticorozivă bună. Ideal pentru lanturi în medii cu praf, de ex. la sistemele de transport, masinile de ambalare si automatele de îmbuteliere. Ulei pentru lanturi de biciclete.
OKS 700Ulei fin de îngrijire, sinteticPentru lubrifierea si îngrijirea elementelor de mecanică fină ale masinilor. Fără răsini si acizi. Caracteristică bună de fluaj. Capacitate foarte bună de peliculizare. Compatibil cu plasticul. Pentru utilizare la instrumente de măsură, în tehnologiile cu mecanică fină sau în optică.
OKS 701Spray Ulei fin de îngrijire, sinteticPentru lubrifierea si îngrijirea elementelor de mecanică fină ale masinilor. Fără răsini si acizi. Caracteristică bună de fluaj. Capacitate foarte bună de peliculizare. Compatibil cu plasticul. Pentru utilizare la instrumente de măsură, în tehnologiile cu mecanică fină sau în optică.
OKS 1010/1Ulei Silicon
OKS 1010/2Ulei Silicon, 1000 cSt
OKS 1020/2Ulei Silicon, 2000 cSt
OKS 1035/1Ulei Silicon, 350 cSt
OKS 1050/0Ulei Silicon, 50 cSt
OKS 1050/1Ulei Silicon, 500 cSt
OKS 1050/2Ulei Silicon, 5000 cSt
OKS 1103Pastă termoconductoareProtejează componentele electronice sensibile împotriva supraîncălzirii. Conductivitate termică ridicată, de 20 de ori mai bună decât a aerului. Izolantă electric. Nu se usucă, nu se întăreste si nu exudează. Cuplarea componentelor electronice, cum ar fi senzorii, sondele, diodele, tranzostorii etc. la plăcile de răcire din tablă.
OKS 1110Unsoare siliconică multifunctionalăPentru armături, garnituri si piese din plastic. Rezistent la fluide de transmisie si alte medii. Foarte bună compatibilitate cu plasticul. Nu se usucă si nu exudează. Nu produce schimbări olfactive sau ustative. Aderentă puternică. Unsoare siliconică cu utilitate multiplă, inclusiv pentru tehnologia alimentară.
OKS 1111Unsoare siliconică multifunctionalăPentru armături, garnituri si piese din plastic.Rezistent la fluide de transmisie si alte medii. Foarte bună compatibilitate cu plasticul. Nu se usucă si nu exudează. Nu produce schimbări olfactive sau gustative. Aderentă puternică. Unsoare siliconică cu utilitate multiplă, inclusiv pentru tehnologia alimentară.
OKS 1112Unsoare siliconică pentru robineti de vidPentru vane si robineti. Foarte bună rezistentă la diverse medii, de exemplu împotriva apei reci si fierbinti, acetonei, etanolului, etilenglicolului, glicerinei si metanolului. Aderentă si capacitate de etansare puternică. Utilizabilitate în instalatii de vid si pentru aparate de laborator, unde consistenta altor unsori siliconice nu este suficientă.
OKS 1133Unsoare siliconică pentru temperaturi joaseLubrifierea rulmentilor si lagărelor de alunecare, cablurilor Bowden, armăturilor, plasticului si elastomerilor. Comportament foarte bun la temperaturi joase. Neutru fată de plastic si elastomeri. Lubrifierea motoarelor electrice, sistemelor de actionare, instalatiilor de reglaj în conditii de temperaturi arctice.
OKS 1140Unsoare siliconică pentru temperaturi extrem de înalte.Pentru elemente de masini cu rulaj lent la temperaturi extrem de ridicate. Pierderi minime prin vaporizare. Pentru lagăre în cuptoare de ardere, cuptoare de călire, masini de brutărie, tunele de uscare, masini de turnătorie, focare de cazane, masini de prelucrare a maselor plastice sau masini de sudură si lipire metalică etc.
OKS 1144Unsoare siliconică universală.Pentru lagăre solicitate la temeraturi alternante si viteze medii. Rezistentă bună împotriva oxidării si îmbătrânirii. Neutră fată de plastic si elastomeri. Lubrifierea lagărelor mici, de ex. la turbocompresoare, suflante, pompe de apă, masini de spălat si uscătoare.
OKS 1148Unsoare siliconică pentru aplicatii de durată cu PTFE.Lubrifiere de durată a rulmentilor si lagărelor de alunecare solicitate la temeraturi alternante. Rezistentă foarte bună împotriva oxidării si îmbătrânirii. Rezistentă bună la diverse medii. Neutră fată de plastic si elastomeri. Lubrifierea lagărelor de motoare electrice, de ex. în domeniul casnic.
OKS 1155Unsoare siliconică aderentă.Pentru zone de alunecare între cauciuc si metale sau plastic, la viteze scăzute. Rezistentă foarte bună împotriva oxidării si îmbătrânirii. Neutră fată de plastic si elastomeri. Aderentă puternică. Etansează bine. Pentru inele O în instalatiile pneumatice ale sistemelor de frână.
OKS 1300Peliculă de alunecare, microfinăStrat de acoperire pentru fileturi. Peliculă de alunecare pentru plastic, lemn si metal. Peliculă de alunecare uscată si aderentă cu indicator UV. Împiedică griparea.Pentru toate materialele de suruburi. Utilizabilitate multiplă, în special pentru stratul preliminar al pieselor mici si de masă.
OKS 1301Spray Peliculă de alunecare, microfinăStrat de acoperire pentru fileturi. Peliculă de alunecare pentru plastic, lemn si metal. Peliculă de alunecare uscată si aderentă cu indicator UV. Împiedică griparea. Pentru toate materialele de suruburi. Utilizabilitate multiplă, în special pentru stratul preliminar al pieselor mici si de masă.
OKS 1360Decofrol cu siliconDecofrol si material de ungere a formelor de turnare, pentru prelucrarea maselor plastice. Neutru chimic. Fara solventi. Incolor. Hidrofug. Util pentru introducerea profilelor din cauciuc. Lubrifierea muchiilor taietoare. (OKS 1361: îngrijirea si impregnarea suprafetelor din plastic si materialelor textile).
OKS 1361Spray Decofrol cu siliconDecofrol si material de ungere a formelor de turnare, pentru prelucrarea maselor plastice. Neutru chimic. Fara solventi. Incolor. Hidrofug. Util pentru introducerea profilelor din cauciuc. Lubrifierea muchiilor taietoare. (OKS 1361: îngrijirea si impregnarea suprafetelor din plastic si materialelor textile).
OKS 1510Agent de presa fara silicon
OKS 1511Agent de presa fara silicon
OKS 1600Decofrol pentru sudura, concentrat pe baza de apaDecofrol ecologic pe baza de apa pentru lucrari de sudura electrica si în gaz inert. Împiedica aderenta stropilor de sudura. Creste durabilitatea arzatorului. Poate fi indepartata fara a lasa resturi. Concentrat de decofrare pentru sudura, universal, fara silicon.
OKS 1601Decofrol pentru sudura, concentrat pe baza de apa.Decofrol ecologic pe baza de apa pentru lucrari de sudura electrica si în gaz inert. Împiedica aderenta stropilor de sudura. Creste durabilitatea arzatorului. Poate fi îndepartata fara a lasa resturi. Concentrat de decofrare pentru sudura, universal, fara silicon.
OKS 1710Peliculă de alunecare pentru suruburi , concentrat pe bază de apă
OKS 1750Peliculă de alunecare pentru holsuruburi, concentrat pe bază de apăAcoperirea fileturilor cu suprafete galvanizate. Peliculă uscată si aderentă, controlabilă cu indicator UV.Împiedică sudarea la rece. Se poate dilua cu apă până la max. 1:5. Valori controlate ale frecării, cu domeniu de dispersie îngust. Utilizabil cu precădere pentru suruburi de plăci aglomerate.
OKS 1765Peliculă de alunecare pentru suruburi de format fileturi, concentrat pe bază de apă.Acoperirea suruburilor de format fileturi din aliaje de aluminiu, oteluri înalt aliate, galvanizate si austenitice. Peliculă uscată si aderentă, controlabilă cu indicator UV. Împiedică sudarea la rece. Se poate dilua cu apă până la max. 1:5. Valori controlate ale frecării, cu dispersie îngustă.
OKS 2100Pelicula de protectie pentru metale.Pelicula temporara de protectie anticoroziune pe baza de ceara pentru depozitarea si expedierea pieselor de masini cu suprafete metalice lustruite si fara strat de protectie. Adecvata pentru toate zonele climatice. Pelicula transparenta si stabila la contactul cu alte corpuri. Se poate îndeparta cu usurinta. Compatibilitate buna cu lubrifiantii.
OKS 2101Pelicula de protectie pentru metale.Pelicula temporara de protectie anticoroziune pe baza de ceara pentru depozitarea si expedierea pieselor de masini cu suprafete metalice lustruite si fara strat de protectie. Adecvata pentru toate zonele climatice. Pelicula transparenta si stabila la contactul cu alte corpuri. Se poate îndeparta cu usurinta. Compatibilitate buna cu lubrifiantii.
OKS 2300Protectie a formelorPelicula temporara de protectie anticoroziune pentru depozitarea si expedierea pieselor de masini cu suprafete metalice lustruite si fara strat de protectie. Colorare în verde în scop de control. Adecvata pentru toate zonele climatice. Hidrofuga. Se poate îndeparta cu usurinta. Compatibilitate buna cu lubrifiantii.
OKS 2301Protectie a formelorPelicula temporara de protectie anticoroziune pentru depozitarea si expedierea pieselor de masini cu suprafete metalice lustruite si fara strat de protectie. Colorare în verde în scop de control. Adecvata pentru toate zonele climatice. Hidrofuga. Se poate îndeparta cu usurinta. Compatibilitate buna cu lubrifiantii.
OKS 2351Pasta aluminiu
OKS 2501Pasta alba Allround, fara metalPentru suruburile si suprafetele de alunecare expuse la presiuni puternice si temperaturi înalte. Raport optim între cuplul de strângere si pretensionarea realizabila.Nu conDozae metal. Foarte buna protectie anticoroziune. Pasta universala pentru temperaturi înalte. Pentru îmbinari de otel aliat.
OKS 2511Protectie din zincProtectie catodica anti-coroziune pe baza de pulbere din zinc de înalta puritate pentru metale feroase. Pentru îmbunatatirea suprafetelor zincate. Adecvat si ca grund aderent pentru sistemele de vopsire. Cu uscare rapida. Pentru folosire la structuri din otel si în tehnologia de climatizare.
OKS 2521Zinc luciosProtectie decorativa anti-coroziune pe baza de pulbere din zinc si din aluminiu pentru metale feroase. Pentru îmbunatatirea suprafetelor zincate la cald. Penetrabil prin sudare. Rezistent la frictiune, permite adaugarea unui strat de lac. Cu uscare rapida.
OKS 2531Aluminiu-metalizatProtectie decorativa anti-coroziune pe baza de pulbere din aluminiu pentru metale feroase. Pentru îmbunatatirea suprafetelor zincate la cald. Penetrabil prin sudare. Cu uscare rapida. Rezistent la frictiune. Protejeaza instalatiile de esapament ale vehiculelor. Optim în combinatie cu OKS 2511.
OKS 2541Protectie din otel aliatStrat rezistent de protectie si decor, cu pigment de otel aliat, pentru toate materialele de fabricatie. Aderenta puternica. Rezistent la lovire, frictiune si zgâriere. Cu uscare rapida. Optim în combinatie cu OKS 2511.
OKS 2610Curatator universalPentru piese de masini si suprafete murdarite cu substante uleioase sau unsuroase. Vaporizeaza rapid si fara a lasa resturi. Mare putere de curatare. Protectie anti-coroziune de scurta, durata datorita aditivilor VCI. Fara supraracire. Substanta de curatare pentru locurile de lubrifiere si de lipire.
OKS 2611Curatator universalPentru piese de masini si suprafete murdarite cu substante uleioase sau unsuroase. Vaporizeaza rapid si fara a lasa resturi. Mare putere de curatare. Protectie anti-coroziune de scurta, durata datorita aditivilor VCI. Fara supraracire. Substanta de curatare pentru locurile de lubrifiere si de lipire.
OKS 2621Curatator de contactePentru îndepartarea impuritatilor care pot cauza curenti de conturnare. Nu se pierde prin evaporare rapida. Fara hidrocarburi clorurate. De ex., pentru curatarea ruptoarelor-distribuitor, comutatoarelor, releelor, potentiometrelor, conectorilor, contactelor tip fisa sau cu filet.
OKS 2631Curatatotor spuma
OKS 2650Curatator industrial BIOlogic, concentrat pe baza de apaCuratator hidratat pentru îndepartarea murdariei puternic uleioase, unsuroase si cu funingine. Biodegradabil. Caracteristica buna de decantare. Menajeaza suprafetele sensibile. Utilizabil universal în industrie, ateliere si tehnologia alimentara.
OKS 2660Curatator rapid
OKS 2661Curatator rapidPentru piese de masini si suprafete murdarite cu substante uleioase sau unsuroase. Vaporizeaza rapid si fara a lasa resturi. Mare putere de curatare. Ideal pentru pregatirea lipiturilor si curatarea locurilor de lubrifiere. Curatator pentru frâne.
OKS 2711Spray Refrigerare
OKS 2731Spray aer comprimat
OKS 2771Pasta de lubrifiere pentru presiuniiînalte cu PTFELubrifierea plăcilor de presiune si de ghidaj supuse unor solicitări înalte. Lubrifierea garniturilor de armături din metal, plastic si ceramică. Intervale lungi de lubrifiere ulterioară. Bună compatibilitate cu plasticul si elastomerii. Aderentă puternică. Pastă de lubrifiere de ex. pentru bratele telescopice ale macaralelor mobile.
OKS 2800Detector de scurgeriIdentificarea neetanseitatilor la conductele, armaturile si recipientele aflate sub presiune. Formarea de bule indica pierderi de gaz. Cu aplicabilitate universala. Netoxic. Pentru folosire la instalatiile aer comprimat, oxigen, gaz si la masinile frigorifice.
OKS 2801Spray Detector de scurgeriIdentificarea neetanseitatilor la conductele, armaturile si recipientele aflate sub presiune. Formarea de bule indica pierderi de gaz. Cu aplicabilitate universala. Netoxic. Pentru folosire la instalatiile aer comprimat, oxigen, gaz si la masinile frigorifice.
OKS 2811Detector de scurgeri, protejat la înghetIdentificarea neetanseitatilor la conductele, armaturile si recipientele aflate sub presiune pâna la -15°C. Formarea de bule indica pierderi de gaz. Cu aplicabilitate universala. Netoxic. Pentru folosire la instalasiile aer comprimat, oxigen, gaz si la masinile frigorifice.
OKS 2901Îmbunatatirea proprietatilor
curelelor
Creste forta de tractiune a curelei. Împiedica paDozaarea. Protejeaza cureaua împotriva uscarii si uzurii. Prelungeste durata de viata. Împiedica zgomotul ascutit de paDozaare. Cu aplicabilitate universala pentru toate curelele trapezoidale, rotunde si plate.
OKS 3521Ulei sintetic la temperatura inalta
OKS 3541Lubrifiant sintetic la temperatura inalta
OKS 3570Ulei la temperatura inalta ptr lanturi din Industria procesatoare de alimente
OKS 3710Ulei la temperatura joasa ptr Industria procesatoare de alimente
OKS 3720Ulei de angrenaje pentru
tehnologia alimentară
Sintetic 100%. Adecvat si pentru lubrifierea rulmentilor, lagărelor de alunecare, lanturilor si a altor puncte de gresare. Timpi de functionare îndelungati datorită stabilitătii înalte la temperatură si oxidare. Protectie bună împotriva uzurii. Rezistent la aburi, dezinfectanti si detergenti alcalini si acizi.
OKS 3730Ulei de angrenaje pentru
tehnologia alimentară
Sintetic 100%. Adecvat si pentru lubrifierea rulmentilor, lagărelor de alunecare, lanturilor si a altor puncte de gresare. Timpi de functionare îndelungati datorită stabilitătii înalte la temperatură si oxidare. Protectie bună împotriva uzurii. Rezistent la aburi, dezinfectanti si detergenti alcalini si acizi.
OKS 3740Ulei de angrenaje pentru
tehnologia alimentară
Sintetic 100%. Adecvat si pentru lubrifierea rulmentilor, lagărelor de alunecare, lanturilor si a altor puncte de gresare. Timpi de functionare îndelungati datorită stabilitătii înalte la temperatură si oxidare. Protectie bună împotriva uzurii. Rezistent la aburi, dezinfectanti si detergenti alcalini si acizi.
OKS 3750Lubrifiant aderent cu PTFEUlei de lubrifiere cu PTFE. Timpi de functionare îndelungati datorită stabilitătii înalte la temperatură si oxidare. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Capacitate înaltă de preluare a presiunilor. Aderentă bună. Rezistent la aburi, dezinfectanti si detergenti alcalini si acizi. Nu produce schimbări gustative sau olfactive.
OKS 3751Spray Lubrifiant aderent cu PTFEUlei de lubrifiere cu PTFE. Timpi de functionare îndelungati datorită stabilitătii înalte la temperatură si oxidare. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Capacitate înaltă de preluare a presiunilor. Aderentă bună. Rezistent la aburi, dezinfectanti si detergenti alcalini si acizi. Nu produce schimbări gustative sau olfactive.
OKS 3760Ulei multifunctional pentru
tehnologia alimentară
Ulei multifunctional sintetic 100%. Timpi de functionare îndelungati datorită stabilitătii înalte la temperatură si oxidare. Protectie bună împotriva uzurii. Rezistent la aburi, dezinfectanti si detergenti alcalini si acizi. Nu produce schimbări gustative sau olfactive.
OKS 3770Ulei hidraulic pentru
tehnologia alimentară
Ulei sintetic 100% pentru sisteme hidraulice si alte elemente de masini. Timpi de functionare îndelungati datorită stabilitătii înalte la temperatură si oxidare. Protectie bună împotriva uzurii. Rezistent la aburi, dezinfectanti si detergenti alcalini si acizi.
OKS 3775Ulei hidraulic ptr industria alimentara, ISO VG 32
OKS 3780Ulei hidraulic pentru
tehnologia alimentară
Ulei sintetic 100% pentru sisteme hidraulice si alte elemente de masini. Timpi de functionare îndelungati datorită stabilitătii înalte la temperatură si oxidare. Protectie bună împotriva uzurii. Rezistent la aburi, dezinfectanti si detergenti alcalini si acizi.
OKS 3790Ulei pentru dizolvarea
zahărului, sintetic 100%
Dizolvarea crustelor de zahăr. Curătarea pieselor de masini. Lubrifierea mecanismelor fine. Lubrifiant maleabil pentru ambalaje. Efect bun de curătare si lubrifiere. Proprietăti bune de protectie anti-uzură si anti-coroziune. Emulsia nu produce schimbări olfactive sau gustative. Special pentru industria fabricării dulciurilor.
OKS 4100Pastă pentru temperaturi
extreme cu MoS2
Pentru rulmenti si lagăre de alunecare cu rulaj lent, solicitate intens si în socuri. Porprietăti bune de rulare în conditii de urgentă, datorită peliculei de alunecare cu MoS2. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Rezistentă bună la apă, inclusiv în cazul actiunii intense a apei. Aderentă puternică. Pentru conditii de lucru aspre, de exemplu la instalatii de concasare.
OKS 4200Unsoare sintetică de
temperaturi înalte pentru
lagăre cu MoS2
Lubrifiere de durată a rulmentilor si lagărelor de alunecare la temperaturi înalte. Capacitate extremă de rezistentă la solicitări prin socuri si de presiune. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Functionare sigură pe un domeniu larg de temperaturi. Adecvată pentru ventilatoare, suflante, autoclave, cuptoare de uscare, instalatii în uzine metalurgice si otelării.
OKS 4220Unsoare de lagăre pentru
temperaturi extreme
Lubrifiere de durată a rulmentilor si lagărelor de alunecare. Rezistentă excelentă la temperaturi. Foarte bună rezistentă la diverse medii. Compatibilitate excelentă cu plasticul si elastomerii. Foarte bună rezistentă la apă si aburi. Protectie foarte bună împotriva uzurii.
OKS 4230Unsoare pentru armături
supuse contactului cu
oxigen de înaltă presiune
Substantă de ungere pentru armăturile care vin în contact cu oxigenul, la presiuni si temperaturi înalte. Lubrifiant pentru instalatii si aparate chimice. Foarte bună rezistentă la diverse medii. Compatibilitate excelentă cu plasticul si elastomerii. Protectie foarte bună împotriva uzurii. Unsoare pentru armături supuse contactului cu oxigenul.
OKS 4240Unsoare specială pentru
stifturile de ejectare
Lubrifierea stifturilor de ejectare în industria maselor plastice. Lubrifierea de durată a rulmentilor si lagărelor de alunecare la temperaturi extrem de înalte si miscări lente, medii agresive si mase plastice sau elastomeri cu proprietăti critice. Rezistentă excelentă la temperaturi.
OKS 8600Ulei multifunctional BIOlogicUlei multifunctional foarte fluid. Biodegradabil. Cu capacitate extrema de fluaj. Demontarea pieselor atacate de rugina. Proprietati bune de lubrifiere. Hidrofug. Pentru curatarea si îngrijirea suprafetelor metalice. Protejeaza contactele electrice. Pentru industrie, atelier si hobby.
OKS 8601Spray Ulei multifunctional BIOlogicUlei multifunctional foarte fluid. Biodegradabil. Cu capacitate extrema de fluaj. Demontarea pieselor atacate de rugina. Proprietati bune de lubrifiere. Hidrofug. Pentru curatarea si îngrijirea suprafetelor metalice. Protejeaza contactele electrice. Pentru industrie, atelier si hobby.
OKS 5500Pistol cu parghie ptr unsoare